Terjeszkedik a Bosch Miskolcon, 18 milliárd forintos beruházás érkezik – előkerült Csöbör Katalin is

Megosztás

Az Alsózsolcai akkugyárral kapcsolatos felháborodásnál és vitáknál nem lehetett látni megválasztott kormánypárti képviselőnket, mert nem ért rá, de a Bosch beruházásának bejelentésekor természetesen jelen volt. 170 új munkahelyet ígérnek.

18 milliárd forintos beruházással 170 új munkahelyet hoz létre Miskolcon a járműelektronikai készülékek gyártásával foglalkozó Bosch Energy and Body Systems Kft. – jelentette be Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter arról számolt be, hogy a német tulajdonú cég egyfelől tovább bővíti az elektromos hajtás fejlesztését és tesztelését 4,5 milliárd forintból, másfelől növeli a gyártási kapacitását több terméktípus esetében is 13,5 milliárd forintból. Ezzel összesen 170 új munkahely jön létre, amihez a kormány 3 milliárd forint támogatást nyújt.

Szijjártó azt mondta: „A Bosch német vállalat, s főleg a mostani időszakban, amikor azért hallani különböző nyomásgyakorlási kísérletekről, ilyen-olyan zsarolási vagy percepcionális kísérletezgetésekről, azt mindig jó elmondani, hogy a német vállalatok továbbra is bíznak Magyarországban.” (via MTI)

Csöbör Katalin saját közösségi oldalán is beszámolt az eseményről, amelyet a minisztériumban tartottak, fideszes képviselőnk pedig jelen is volt. Ennek mindenképpen örülnünk kell, mivel ezzel biztossá vált, hogy erről a beruházásról tudott. Az Alsózsolcára telepítendő, mérgező anyagokkal dolgozó akkufeldolgozóról ugyanis saját elmondása szerint semmit nem tudott, reméljük, azóta már tájékozódott és felülvizsgálja álláspontját. Ne feledjük, legutóbbi nyilatkozatában sem foglalt állást az akkugyár ellen, egyáltalán nem ellenzi annak idetelepítését.

Szemlátomást jelen volt, tud róla – ideje tájékozódni az akkugyárról is

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek